09/07/2021

ΒΡΑΔΥΚΑΥΣΤΑ ΡΟΥΧΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ: ΟΛΑ ΟΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ

Τα βραδύκαυστα ρούχα εργασίας είναι ένα εξειδικευμένο μέσο ατομικής προστασίας. Σχεδιασμένα ειδικά για να σας προστατεύουν από ιδιαίτερα σοβαρούς κινδύνους στο χώρο εργασίας.

Η επιλογή στα βραδύκαυστα ρούχα εργασίας, εξαρτάται από τον κλάδο εργασίας σας, καθώς δεν προσφέρουν όλα το ίδιο επίπεδο ασφαλείας.

Για να μπορείτε να ξεχωρίζετε ποιο είναι το ιδανικό για την δική σας περίπτωση, θα πρέπει να προσέχετε τις ενδείξεις και πιστοποιήσεις που φέρει το κάθε ρούχο. 

Τα βραδύκαυστα ρούχα εργασίας, γενικότερα, αναφέρονται σε ρούχα, που είναι ειδικά σχεδιασμένα για να προστατεύουν τον χρήστη από φλόγες και θερμικούς τραυματισμούς.

Αυτά τα ρούχα, έχουν την ιδιότητα να αντιστέκονται στην ανάφλεξη και να σβήνουν μόνα τους μόλις αφαιρεθεί η πηγή της ανάφλεξης. Αυτό βοηθά στην αποφυγή εγκαυμάτων, τόσο από την αρχική έκθεση στις φλόγες, όσο και από την υπολειπόμενη μεταφορά θερμότητας.

Παρακάτω θα σας παρουσιάσουμε τις πιο συχνές ενδείξεις και πιστοποιήσεις, ώστε να επιλέξετε το κατάλληλο ένδυμα για εσάς.

Ενδείξεις και Πιστοποιήσεις στα Βραδύκαυστα Ρούχα Εργασίας

Όλα τα βραδύκαυστα ρούχα εργασίας διαθέτουν πιστοποιήσεις και πρότυπα ασφαλείας. Το κάθε πρότυπο εγγυάται διαφορετικής μορφής και επιπέδου προστασία. Ας δούμε τα πιο σημαντικά:

EN ISO 11612 - Προστατευτική Ενδυμασία Κατά της Θερμότητας και της Φλόγας

Το ISO 11612:2015 αφορά προστατευτικά ρούχα, κατασκευασμένα από εύκαμπτα υλικά, τα οποία είναι σχεδιασμένα να προστατεύουν το σώμα του χρήστη (εκτός από τα χέρια), από θερμότητα ή/και φλόγα.

Το ένδυμα λαμβάνει βαθμολογία στα ακόλουθα σημεία:

Όλα τα βραδύκαυστα ρούχα εργασίας του Molossos κατέχουν αυτήν την πιστοποίηση. 

Για παράδειγμα, το "ΣΑΚΑΚΙ ΕΡΓΑΣΙΑΣ COFRA HAZARD", έχει λάβει την συγκεκριμένη πιστοποίηση (EN 11612) και πέντε ακόμα, που το καθιστούν μία εξαιρετική επιλογή για όσους αναζητούν ένα βραδύκαυστο και αντιστατικό σακάκι εργασίας. 

EN 11611: Προστατευτική Ενδυμασία για Συγκολλητές και Συναφείς Εργασίες

Το EN 11611:2015 καλύπτει τις απαιτήσεις για προστατευτική ενδυμασία που προορίζεται για χρήση σε συγκολλήσεις και άλλες παρόμοιες εργασίες. Αυτό το πρότυπο καλύπτει συνήθως ποδιές, κουκούλες, μανίκια και γκέτες.

Ένα ένδυμα θα πιστοποιηθεί σε μία από τις δύο κατηγορίες, οι οποίες είναι οι εξής:

Το "ΠΑΝΤΕΛΟΝΙ ΕΡΓΑΣΙΑΣ PAYPER PROTECTION" είναι ένα παράδειγμα βραδύκαυστου παντελονιού, με πιστοποίηση EN 11611, Class 1, από αντιστατικό βαμβάκι, ιδανικό για ηλεκτροσυγκολλητές. 

EN 1149-5: Ηλεκτροστατική Προστατευτική Ενδυμασία

Το EN 1149-5 είναι ένα πρότυπο που μάς δείχνει ότι τα ρούχα αυτά, διαθέτουν ηλεκτροστατικές ιδιότητες. Το συγκεκριμένο είδος ρουχισμού, χρησιμοποιείται σε περιβάλλοντα όπου υπάρχει εκρηκτική ατμόσφαιρα και κίνδυνος έκρηξης, εκτρέποντας τα φορτία μέσω αγώγιμων ινών.

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι αυτό το πρότυπο δεν καλύπτει προστατευτικά γάντια ή υποδήματα εάν είναι ξεχωριστά από τα ρούχα. Επίσης, μπορεί να μην παρέχει επαρκή προστασία σε εύφλεκτες ατμόσφαιρες εμπλουτισμένες με οξυγόνο.

Εκτός από τα δύο παραπάνω προϊόντα που διαθέτουν και αυτήν την πιστοποίηση, θα τη βρείτε επίσης στο "ΣΑΚΑΚΙ ΕΡΓΑΣΙΑΣ PAYPER PROTECTOR". Αυτό το σακάκι, είναι 98% βαμβακερό και εξαιρετικά ανθεκτικό. 

EN 13034: Προστασία Έναντι Υγρών Χημικών

Το EN 13034 είναι ένα ευρωπαϊκό πρότυπο για ρούχα ασφαλείας έναντι υγρών χημικών. Θέτει τις προδιαγραφές για ρούχα που προσφέρουν περιορισμένη προστασία από πιτσιλίσματα ή ψεκασμούς υγρών χημικών ουσιών.

Αυτό το πρότυπο διασφαλίζει ότι τα ρούχα μπορούν να αντισταθούν στη διείσδυση χημικών ουσιών και έχουν ισχυρές ραφές.

Χρησιμοποιείται σε περιπτώσεις όπου υπάρχει περιστασιακή επαφή με υγρές χημικές ουσίες.

Το παντελόνι εργασίας Cofra Ring, που παρουσιάζεται αμέσως παρακάτω, αποτελεί ένα χαρακτηριστικό ένδυμα, πιστοποιημένο με το πρότυπο EN 13034.

EN 61482: Κατά των Θερμικών Κινδύνων των Ηλεκτρικών Τόξων

Το EN 61482 αναγράφεται σε ρούχα πιστοποιημένα, έτσι ώστε να προστατεύουν τον χρήστη από θερμικούς κινδύνους που σχετίζονται με τα ηλεκτρικά τόξα, προφυλάσσοντας από:

Ένα τέτοιο ένδυμα αποτελεί και το "ΠΑΝΤΕΛΟΝΙ ΕΡΓΑΣΙΑΣ COFRA RING", το οποίο εκτός των άλλων είναι εργονομικά σχεδιασμένο και προσφέρει εξαιρετική άνεση.

EN 13688: Οι Προδιαγραφές στα Ρούχα Εργασίας

Το πρότυπο EN 13688, θέτει τις προδιαγραφές για τα ρούχα εργασίας, έτσι ώστε να σχεδιαστούν για να προσφέρουν ασφάλεια και άνεση. Οι προδιαγραφές είναι οι εξής:

Καλύπτει επίσης, πτυχές όπως το μέγεθος, η εφαρμογή, η ποιότητα του υλικού και η ανθεκτικότητα για να διασφαλίσει ότι τα ρούχα θα προσφέρουν επαρκή προστασία και άνεση στον χρήστη.

Για παράδειγμα, το "ΠΟΥΚΑΜΙΣΟ COFRA ABOA", το οποίο διαθέτει τις πιστοποιήσεις EN 1149-5:2018, EN ISO 11612:2015 και EN ISO 13688:2013, εκτός από εξαιρετικά ανθεκτικό, ηλεκτροστατικό και βραδύκαυστο, είναι ένα άνετο ρούχο ασφαλείας.

Συμπεράσματα

Το να επιλέξετε τα κατάλληλα βραδύκαυστα ρούχα εργασίας είναι ζωτικής σημασίας για την ασφάλεια, την άνεση και την αποφυγή σημαντικών κινδύνων στην εργασία.

Λαμβάνοντας υπόψη τα σημαντικότερα πρότυπα ασφαλείας, τις ειδικές απαιτήσεις της δικής σας εργασίας, και τον εργονομικό σχεδιασμό των ενδυμάτων ασφαλείας, μπορείτε να πάρετε μια τεκμηριωμένη απόφαση και να βρείτε τα ιδανικά βραδύκαυστα για τις ανάγκες σας. Ας ανακεφαλαιώσουμε τα πρότυπα ασφαλείας που σάς παρουσιάσαμε:

EN ISO 11612 - Προστατευτική Ενδυμασία Κατά της Θερμότητας και της Φλόγας:

Το EN ISO 11612 είναι σημαντικό για βιομηχανίες όπου οι εργαζόμενοι εκτίθενται σε κινδύνους θερμότητας και φλόγας.

Η τήρηση αυτού του προτύπου διασφαλίζει ότι η τα ρούχα θα σας παρέχουν επαρκή προστασία αν εργάζεστε σε επικίνδυνα περιβάλλοντα.

EN 11611: Προστατευτική Ενδυμασία για Συγκολλητές και Συναφείς Εργασίες:

Το EN 11611 είναι απαραίτητο για τη διασφάλιση της ασφάλειας των εργαζομένων που ασχολούνται με τη συγκόλληση, την κοπή και τις συναφείς διεργασίες όπου εκτίθενται σε κινδύνους όπως θερμότητα, φλόγες και πιτσιλίσματα λιωμένου μετάλλου.

EN 1149-5: Ηλεκτροστατική Προστατευτική Ενδυμασία:

Με τη συμμόρφωση με το EN 1149-5, οι κατασκευαστές διασφαλίζουν ότι η τα ρούχα πληρούν τις απαραίτητες προϋποθέσεις για την αποφυγή ηλεκτροστατικής εκκένωσης, ενισχύοντας έτσι, την ασφάλεια στο χώρο εργασίας σε περιβάλλοντα όπου ο στατικός ηλεκτρισμός αποτελεί κίνδυνο.

EN 13034: Προστασία Έναντι Υγρών Χημικών:

Η συμμόρφωση με το EN 13034 διασφαλίζει ότι θα έχετε ένα ορισμένο επίπεδο προστασίας από πιτσιλίσματα υγρών χημικών, μειώνοντας έτσι τον κίνδυνο έκθεσης του δέρματος και ελαχιστοποιώντας την πιθανότητα τραυματισμών που σχετίζονται με χημικά στο χώρο εργασίας.

EN 61482: Κατά των Θερμικών Κινδύνων των Ηλεκτρικών Τόξων:

Η συμμόρφωση με το EN 61482 σάς διασφαλίζει ένα ορισμένο επίπεδο προστασίας έναντι των θερμικών κινδύνων των ηλεκτρικών τόξων, μειώνοντας έτσι τον κίνδυνο εγκαυμάτων και άλλων τραυματισμών που σχετίζονται με την έκθεση στο ηλεκτρικό τόξο στο χώρο εργασίας.

EN 13688: Οι Προδιαγραφές στα Ρούχα Εργασίας:

Η συμμόρφωση με το EN 13688 βοηθά τους κατασκευαστές να παράγουν ρούχα εργασίας που προσφέρουν επαρκή προστασία και άνεση στους εργαζόμενους, ελαχιστοποιώντας παράλληλα τον κίνδυνο δυσμενών επιπτώσεων στην υγεία ή ατυχημάτων που σχετίζονται με ανεπαρκή προστατευτικό εξοπλισμό.

Τα βραδύκαυστα ρούχα εργασίας, είναι μια επένδυση στην ασφάλεια και την απόδοσή σας.

Επιλέξτε με σύνεση και δώστε προτεραιότητα στην ασφάλεια και την άνεση.

Με τα κατάλληλα ρούχα εργασίας, μπορείτε να αντιμετωπίσετε με σιγουριά την εργάσιμη ημέρα σας και να επικεντρωθείτε στην επίτευξη των επαγγελματικών σας στόχων.

Επικοινωνήστε μαζί μας για να βρούμε μαζί τα τέλεια ρούχα για τις ανάγκες σας!

Πίσω στο blog