09/07/2021

ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΓΙΑ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΟΥΣ: ΠΩΣ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΕΙΤΕ ΣΩΣΤΑ

Ποιοι είναι οι κίνδυνοι των ποδιών και πώς τα παπούτσια ασφαλείας για ηλεκτρολόγους μπορούν να προστατεύσουν;

Τα ειδικά υποδήματα των ηλεκτρολόγων, που πρέπει να αποτρέπουν το ηλεκτρικό ρεύμα να τα διαπεράσει, οφείλουν να προστατεύουν από:

Ποιες είναι οι πιο βασικές αιτίες της ηλεκτροπληξίας και των τραυματισμών από ηλεκτρικό ρεύμα;

Η επαφή με το ηλεκτρικό ρεύμα μπορεί να συμβεί – δυστυχώς- με πολλούς και διάφορος τρόπους. Οι πιο συνήθεις αιτίες είναι:

Τα παπούτσια ασφαλείας για ηλεκτρολόγους είναι πάντα αποτελεσματικά; Πώς θα τα διατηρήσετε και ποια είναι η σωστή χρήση και φροντίδα τους;

Μπορεί τα υποδήματα ασφαλείας να προστατεύουν σε μεγάλο βαθμό, αλλά πρέπει να υπάρχει σωστή συντήρηση και χρήση για να συνεχίσουν να σας προστατεύουν. Υπάρχουν δηλαδή περιπτώσεις που δεν είναι τόσο αποτελεσματικά και οι δυνατότητές τους για τη μέγιστη ασφάλεια μειώνονται. Για να μην γίνεται αυτό, πρέπει να:

  1. Ελέγχετε για τυχόν πλήγματα, τρυπήματα, σχισμές ή προεξοχές.
  2. Σιγουρεύεστε ότι εσωτερικά και εξωτερικά δεν υπάρχουν αγώγιμα υλικά όπως βίδες και καρφιά.
  3. Στεγνώνετε καλά τα παπούτσια σας μετά από τη χρήση τους.
  4. Καθαρίζετέ τα με ήπιο σαπούνι και ζεστό νερό.
  5. Να απαλλάσσεστε ολοκληρωτικά από τα παπούτσια σας αν έχουν ενσωματωμένα αγώγιμα υλικά, αν έχουν φθορά ή αν έχει ελαττωθεί το πάχος τους.

Σημαντική σημείωση: Τα παπούτσια ασφαλείας πρέπει να χρησιμοποιούνται σε συνδυασμό με προστατευτικό εξοπλισμό και σε περιβάλλον με μειωμένο κίνδυνο ηλεκτροπληξίας. Θα πρέπει να εφαρμόζονται όλες οι πρακτικές ασφαλείας, όπως η διατήρηση των κατάλληλων αποστάσεων, η χρήση προστατευτικών μεθόδων για τον έλεγχο της τάσης ή προστατευτικός εξοπλισμός (πχ. γάντια).

Τα παπούτσια ασφαλείας για ηλεκτρολόγους δεν θα πρέπει να είναι η μοναδική πηγή προστασίας σε περιβάλλον ηλεκτρικού κινδύνου.

Η προστασία λοιπόν από το ηλεκτρικό ρεύμα είναι αναγκαία για την καθημερινότητα των ηλεκτρολόγων, γιατί σχεδόν καθημερινά καταγράφονται ατυχήματα από ηλεκτρικές αιτίες.

Στον MOLOSSOS η ασφάλειά σας έρχεται πρώτη, γι’ αυτό και για παπούτσια προστασίας για ηλεκτρολόγους σας προτείνουμε τα εξής:

Μποτάκι ασφαλείας FTG DIANA

pastedGraphic.png

Χαρακτηριστικά: Μαύρο λείο δέρμα, ελαφρύ & μαλακό, μονωτικό, metalfree
Εσωτερική Επένδυση: 100% κυψελοειδή πολυεστέρας
Σόλα με μη αγώγιμο υλικό | διπλής πυκνότητας PU | πολυουρεθάνη-καουτσούκ
Πάτος: Light&Soft | ανατομικός & αντιστατικός, διαπνέων
Μη μεταλλική προστασία δακτύλων & πέλματος

Αδιάβροχο μποτάκι ασφαλείας COFRA ELECTRICAL BIS SB για ηλεκτρολόγους

pastedGraphic_1.png

Χαρακτηριστικά: Αδιάβροχο, υψηλής μόνωσης, 100% Metal Free
Σόλα με μη αγώγιμο υλικό | διπλής πυκνότητας PU με υψηλή ηλ. αντίσταση | αδιάτρητη ενδιάμεση σόλα ARTPLATE και επένδυση από 100% πολυαμιδικό ύφασμα
Συνθετική προστασία δακτύλων & πέλματος
Πάτος: Ειδική ένωση EVA και νιτριλίου, απαλλαγμένο 100% από μεταλλικά στοιχεία

Αν θέλετε να ολοκληρώσετε την προστατευτική σας ενδυμασία, μπορείτε να δείτε τα μέσα ατομικής προστασίας από εδώ ή να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Στον MOLOSSOS ξέρουμε πως η ανάγκη για σωστά παπούτσια ασφαλείας για ηλεκτρολόγους, είναι επιτακτική. Οι προτάσεις μας θα είναι πάντα με μοναδικό γνώμονα την ασφάλειά σας στον χώρο εργασίας σας.

Πίσω στο blog