09/07/2021

ΓΙΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΠΙΛΕΞΕΤΕ ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ DUCATI

Η Ducati είναι για τις μοτοσικλέτες ό,τι και η Rolex για τα ρολόγια. Με τη βασική διαφορά ότι τα παπούτσια ασφαλείας Ducati είναι υποφερτά για κάθε τσέπη που θέλει να επενδύσει στην ασφάλεια στον χώρο εργασίας.

Παπούτσια ασφαλείας Ducati: η αφρόκρεμα στο σχέδιο, την ποιότητα και την ασφάλεια

Είναι πλέον αδιαμφισβήτητο: Όπου υπάρχει ιταλική μάρκα, η κορυφή είναι εγγυημένη. Τα παπούτσια ασφαλείας Ducati, που θα βρείτε μόνο στον MOLOSSOS, προέρχονται από την ίδια κορυφαία εταιρεία μοτοσικλετών. Την ίδια εταιρεία που στο MotoGP, το παγκόσμιο πρωτάθλημα μοτοσικλέτας, έχει πάρει με την ομάδα της 160 βάθρα και 51 νίκες μέσα στα 18 χρόνια που αγωνίζονται.

Αυτό σημαίνει ότι η Ducati δεν αστειεύεται. Όχι μόνο για τις μοτοσικλέτες της, αλλά και ούτε για τα παπούτσια ασφαλείας που κατασκευάζει.

Για να μπορεί η μοναδική αυτή σειρά παπουτσιών να αποτελεί όντως ένα μέσο ασφάλειας στον χώρο εργασίας, θα πρέπει να πληροί κάποιες προϋποθέσεις και να προσφέρει συγκεκριμένα και σημαντικά πλεονεκτήματα.

Παπούτσια ασφαλείας στον χώρο εργασίας: Σε ποιές περιπτώσεις σας προστατεύουν;

1. Προστασία από πτώση ή ολίσθηση

Απρόβλεπτα εμπόδια που μπορούν να προκαλέσουν ολίσθηση ή πτώση είναι δυστυχώς ένα συχνό φαινόμενο για κάθε χώρο εργασίας. Όχι μόνο είναι συχνά και εύκολο να υπάρχουν, αλλά μπορεί να οδηγήσουν σε επίπονους και σοβαρούς τραυματισμούς. Γι’ αυτόν τον λόγο μάλιστα πολλές επιχειρήσεις καταφεύγουν σε έξτρα μέτρα, όπως στη χρήση αντιολισθητικών δαπέδων που μειώνουν τον κίνδυνο. Τα παπούτσια λοιπόν με καλή πρόσφυση, μπορούν να μειώσουν την τριβή και να βοηθήσουν το να αποτρέψουν πτώσεις από ολισθηρές επιφάνειες. Επιπλέον, με κατάλληλα διαμορφωμένες σόλες, ενισχύουν την προστασία από πτώσεις σε σκάλες, ακόμα ένα συχνό μέρος ατυχημάτων.

2. Προστασία από εγκαύματα

Ο κίνδυνος εγκαύματος είναι αυξημένος σε πολλούς χώρους εργασίας, είτε λόγω χημικών ουσιών, είτε διαφόρων υλικών όπως η πίσσα. Παπούτσια ασφαλείας που έχουν κατασκευαστεί από ανθεκτικά υλικά, μπορούν με επιτυχία να προστατέψουν από τέτοιου είδους εγκαύματα που μπορεί να προέλθουν από πιτσιλιές χημικών ή μετάλλων. Δηλαδή ουσίες που όταν έρθουν σε επαφή με το δέρμα μπορούν να προκαλούν από ήπιο μέχρι σοβαρό έγκαυμα. Για την προστασία από εγκαύματα λόγω υψηλής τάσης, τα παπούτσια ασφαλείας έχουν επιπρόσθετες απαιτήσεις. Επίσης, να τονίσουμε πως εκτός από παπούτσια ασφαλείας που προστατεύουν τα πόδια από τέτοιους κινδύνους, πρέπει να υπάρχει αντίστοιχος εξοπλισμός και για τα χέρια, που στον χώρο εργασίας είναι εξίσου εκτεθειμένα.

3. Προστασία από καιρικές συνθήκες

Πέρα από τις προφανείς προστασίες όπως πτώσεις ή εγκαύματα, τα παπούτσια ασφαλείας πρέπει να είναι σχεδιασμένα έτσι ώστε να κρατούν το πόδι σε μια σταθερή θερμοκρασία. Ειδικά σε εργασιακούς χώρους όπου υπερισχύουν οι χαμηλές θερμοκρασίες και ο κίνδυνος κρυοπαγήματος ή υποθερμίας είναι πολύ υψηλός. Οι εργαζόμενοι που βρίσκονται εκτεθειμένοι σε τέτοιες θερμοκρασίες πρέπει να προστατεύονται σε όλο τους το σώμα, ειδικά στα άκρα. Γι’ αυτό το να διατηρούνται τα πόδια ζεστά και άνετα εν ώρα εργασίας είναι πολύ σημαντικό.

4. Προστασία από κόπωση

Η κόπωση είναι ένα συχνό φαινόμενο και αρκετά μεγάλο πρόβλημα για εργασίες που απαιτούν πολύωρες ορθοστασίες και τους εργαζομένους να στέκονται σε σκληρές επιφάνειες όπως το τσιμέντο. Οι μύες των κάτω άκρων κουράζονται πολύ πιο εύκολα χωρίς απαραίτητα υποδήματα. Τα παπούτσια ασφαλείας λοιπόν θα πρέπει να είναι με τέτοιον τρόπο σχεδιασμένα ώστε να παρέχουν άνεση στην κίνηση και στην ορθοστασία. Επίσης, πρέπει να παρέχουν μαλακές υποστηρίξεις που προάγουν την ισορροπία στον αστράγαλο και την αψίδα, έτσι ώστε οι εργαζόμενοι να μπορούν να ανακουφιστούν σε περίπτωση έντονων πιέσεων.

Όλα αυτά είναι οφέλη που προσφέρουν και τα παπούτσια ασφαλείας Ducati. Και όχι μόνο πρόκειται για ένα πανάλαφρο παπούτσι με ειδικό αποσπώμενο πάτο που το κάνει έξτρα ανατομικό, αλλά και λόγω σχεδίου και αισθητικής. Το σχέδιό τους ξεχωρίζει και δίνει επιτέλους την ευκαιρία για καλαισθησία στα είδη προστασίας.

Ο MOLOSSOS παρουσιάζει: Παπούτσια Ασφαλείας Ducati

Μποτάκι ασφαλείας Ducati – Valencia S3

Υπόδημα ασφαλείας Ducati – Sepang S3

Στα καταστήματα MOLOSSOS, ο ένας και μοναδικός στόχος μας είναι η ανώτατη προστασία των εργαζομένων στον χώρο εργασίας. Γι’ αυτό πάντα οι προτάσεις μας γίνονται με γνώμονα την αξιοπιστία και την εγγυημένη ποιότητα.

 

Βρείτε τα κορυφαία παπούτσια εργασίας Ducati & επικοινωνήστε μαζί μας για να κάνετε εύκολα τις αγορές σας!

Πίσω στο blog